Rode kool met Spaanse pepers
Een heerlijk recept van Joke van Kasteren voor 4 personen. Lekker met gekookte rijst. De kip kan je ook vervangen door vegetarische reepjes of tofu. Eet smakelijk!
Ingrediënten:
- 1 kleine rode kool in smalle reepjes gesneden
- 400 g kippendij in reepjes
- 2 el olijfolie
- 4 el fijngesneden dadels, ontpit
- 3 cm gemberwortel in stukjes gesneden
- 2 spaanse pepers in smalle reepjes
- 2 tenen knoflook, fijngeraspt
- 150 g sperziebonen
- 1 el zoute sojasaus
- 1 bosje lente-ui in ringetjes
- snufje zout
- Maak een marinade van de dadels, knoflook, gember, spaanse pepers en 1/2 el olijfolie. Marineer hierin de reepjes kip een half uur tot een uur. Schep af en toe om.
- Blancheer intussen de sperziebonen, spoel ze af en meng ze met de sojasaus.
- Gebruik een wok of grote braadpan. Verhit een eetlepel olijfolie op hoog vuur en roerbak de rode kool met het zout. Laat de kool zacht worden.
- Voeg er de sperziebonen aan toe en laat alles een paar minuten doorbakken. Doe het mengsel over in een schaal.
- Doe 1/2 eetlepel nieuwe olie in de wok en roerbak de kip met de marinade en de lente-uitjes totdat de kip gaar is. Voeg het koolmengsel toe, meng alles goed en serveer.