Herenboeren Rotterdam

Herenboeren Rotterdam

Een herenboerderij is een kleinschalig, coöperatief, gemengd bedrijf. Gevormd door een groep consumenten die een boer in dienst heeft die voedsel voor hen produceert. Negen enthousiaste Rotterdammers willen een herenboerderij in de omgeving van Rotterdam oprichten. Het platteland dichter bij de stad. Minder schakels tussen consument, boer en product. Dier- en milieuvriendelijk. Gedragen door een groep betrokken mensen.

Word Herenboer

Als deelnemer van de Herenboerderij in Rotterdam, investeer je eenmalig 2000 euro. Daarnaast neem je gedurende 3 jaar wekelijks voor ongeveer 10 euro voedsel af. De investering betaal je per gezin en eenpersoonshuishoudens betalen de helft. De 10 euro betaal je per mond dus bij een gezin van 4 personen betaal je 40 euro per week.

Deelnemers zijn voor 1/200ste aandeelhouder van een agrarisch bedrijf. Via de algemene ledenvergadering kun je stemmen over het teeltplan, investeringen en andere belangrijke beslissingen die het bedrijf aangaan. En uiteraard krijg je wekelijks puur eten.

Door het tekenen van de intentieverklaring geef je aan dat je deelnemer wilt worden van het Herenboerenconcept. Het verplicht je nog tot niets. Je kunt uiteraard nog van mening veranderen, bijvoorbeeld als de definitieve locatie bekend wordt. 

Je kunt onder downloads de intentieverklaring alvast inzien. De getekende versie kun je gescand naar ons mailen.


Wat Herenboeren is? Bekijk voor een korte introductie het bovenstaande filmpje.