Herenboeren Rotterdam

Herenboeren Rotterdam

Een Herenboerderij is een kleinschalig, coöperatief, gemengd bedrijf. Gevormd door een groep consumenten die een boer in dienst heeft die voedsel voor hen produceert. Twee enthousiaste Rotterdammers willen een herenboerderij in de omgeving van Rotterdam oprichten. Het platteland dichter bij de stad. Minder schakels tussen consument, boer en product. Dier- en milieuvriendelijk. Gedragen door een groep betrokken mensen.

Word Herenboer

Als deelnemer van de Herenboerderij in Rotterdam, investeer je eenmalig 2000 euro (1000 euro voor een alleenstaande). Daarnaast neem je gedurende 3 jaar wekelijks voor ongeveer 10 euro voedsel af. De 10 euro betaal je per mond dus bij een gezin van 4 personen betaal je 40 euro per week.

Deelnemers zijn voor 1/200ste aandeelhouder van een agrarisch bedrijf. Via de algemene ledenvergadering kun je stemmen over het teeltplan, investeringen en andere belangrijke beslissingen die het bedrijf aangaan. En uiteraard krijg je wekelijks puur eten.

Door het tekenen van de intentieverklaring geef je aan dat je deelnemer wilt worden van het Herenboerenconcept. Hierin staan de belangrijkste voorwaarden op een rij. 

Wat Herenboeren is? Bekijk voor een korte introductie het bovenstaande filmpje.

 

Word kartrekker

Omdat wij zo snel mogelijk een nieuwe Herenboerderij in Rotterdam willen realiseren zijn wij op zoek naar enthousiaste deelnemers die, net als wij, ook graag lokaal, duurzaam, geproduceerde groenten, fruit, en eventueel vlees willen eten.