Skip to content

Herenboeren Rotterdam

 

Word Rotterdamse Herenboer

Een Herenboerderij is een kleinschalig, coöperatief, gemengd bedrijf. Gevormd door een groep consumenten die een boer in dienst heeft die op een biologisch dynamische manier voedsel voor hen produceert, zonder winstoogmerk en met respect voor de natuur.

Als deelnemer van de Herenboerderij in Rotterdam, investeer je eenmalig 2000 euro (1000 euro voor een alleenstaande). Daarnaast neem je gedurende 3 jaar wekelijks voor ongeveer 10 euro voedsel af. De 10 euro betaal je per mond dus bij een gezin van 4 personen betaal je 40 euro per week.

Deelnemers zijn voor 1/200ste aandeelhouder van een agrarisch bedrijf. Via de algemene ledenvergadering kun je stemmen over het teeltplan, investeringen en andere belangrijke beslissingen die het bedrijf aangaan. En uiteraard krijg je wekelijks puur eten.

Door het tekenen van de Intentieverklaring geef je aan dat je deelnemer wilt worden van het Herenboerenconcept. Hierin staan de belangrijkste voorwaarden op een rij. 

Wat Herenboeren is? Bekijk voor een korte introductie het bovenstaande filmpje.

Word kartrekker

Omdat wij zo snel mogelijk een nieuwe Herenboerderij in Rotterdam willen realiseren zijn wij op zoek naar enthousiaste deelnemers die, net als wij, ook graag lokaal, duurzaam, geproduceerde groenten, fruit, en eventueel vlees willen eten.  Heb je ervaring met een bedrijf opzetten, veel kennissen met eigen land, ben je zelf een boer of help je graag mee met mede deelnemers bereiken? Stuur ons dan een mail.