Wie zijn wij?

Vijf enthousiaste Rotterdammers en een paar handen vol kartrekkers willen naast de eerste boerderij de Vlinderstrik in Rotterdam noord meerdere herenboerderijen oprichten rondom de stad.

Monique de Knegt web


Monique de Knegt

Het landschap groen en biodivers maken en houden, daar ben ik als landschapsarchitect  voor opgeleid. In mijn huidige werk bij HAS hogeschool maak ik me sterk voor de transitie van de landbouw en het voedselsysteem. Ik vind het Herenboereninitiatief zo geweldig dat ik er graag mijn schouders mee onder zet. En nog mooier is om samen met jullie in mijn eigen stad Rotterdam een nieuwe Herenboerderij op poten te zetten.

Wie zijn wij?

Lucas van Zuijlen

Ik ben boerenkleinzoon uit Brabant die als kind bijna ieder weekend speelde op rond de ouderlijke boerderij van vader onder Nijmegen aan de Maas. Mijn moeder was bakkersdochter uit een klein plaatsje nabij Den Bosch. Na mijn opvoeding oin Oss en zeven jaar studie bouwkunde in Delft woon ik alweer 16 jaar met veel plezier in Rotterdam. Mijn dochter van 10 woont het grootste deel van het jaar bij haar moeder in de metropool Buenos Aires. Als ze in Nederland zijn, wil mijn dochter niets liever dan naar de familie om de geiten te aaien en de kippen te voeren. Helaas zijn veel ooms en tantes gestopt met boeren. Ik hoop dat ze dat ze binnenkort mee kan naar onze Herenboerderij in Rotterdam noord om het boerenleven te proeven.

Naast reizen, cultuur en sport vind ik het belangrijk om onze volgende generaties te leren respect te hebben voor de meest essentiële onderdelen van ons leven:  de natuur, ons voedsel en de medemens. Ik hoop die doelstellingen met onze herenboerderij te kunnen realiseren en gun alle Rotterdammers deelname aan een dergelijk initiatief als herenboeren. Ook met onze zoektocht naar een tweede of derde herenboerderij rondom Rotterdam wil ik met de uitvoering en exploitatie graag  ‘het aangename met het essentiële verenigen’. 

Paul

Paul Valster

Tijdens mijn jeugd als kruidenierszoon in Rotterdam Zuid, en als eigenaar van een lastechnische groothandel, heb ik ervaren hoe belangrijk het is om altijd voor kwaliteit te kiezen en er voor zorg te dragen dat de gehele keten daar een reële vergoeding voor krijgt.

Door de jaren heen heb ik ondervonden dat door verregaande industrialisering de bloemen niet meer lekker ruiken en een tomaat niet meer lekker smaakt. En dat vind ik erg. Bovendien is het idee dat, een deel van, onze veeteelt op dezelfde manier geïndustrialiseerd is, met veel dierenleed tot gevolg, voor mijn vrouw en mij onverdraaglijk.

Toen ik dus in contact kwam met het concept Herenboeren was ik niet alleen enthousiast maar heb direct getekend en gevraagd waar ik kon helpen.
Inmiddels wordt onze eerste Herenboerderij gerealiseerd. Vanaf 2020 eten we fruit, groenten, en vlees waar we blij van worden.  De Vlinderstrik is een prachtig project en ik wil graag dat het volgende niet al te lang op zich zal laten wachten. Vooral een mooie boerderij in de buurt van mijn geliefde Rotterdam Zuid. Ik ga er, samen met de andere kartrekkers, alles aan doen en kan niet wachten. U ook niet? Doe mee.

Wie zijn wij?

Akke Derksen

Een idealist op het gebied van gezondheid en de planeet zou je me kunnen noemen. Dagelijks hou ik me bezig met duurzaamheid en dat probeer ik in mijn werk als basisschool leerkracht in Rotterdam Zuid ook over te brengen.

Biologisch eten, goed land voor de dieren, geen verpakkingsmateriaal en eten dicht uit je eigen buurt. Bodemdiversiteit en kwaliteit, daar zet ik mij graag voor in.

Ik ben geboren en getogen in Rotterdam en omstreken en ik woon nu in Rhoon, dus ik zet me graag in op een boerderij in mijn buurt.

Ik ben u al 4 jaar vegetarisch en ik hoop dat er in de toekomst ook een Herenboerderij komt waar wel dieren wonen en meehelpen, maar niet geslacht worden.

Samen met anderen beslissingen nemen en verbeteringen aanbrengen. Daar hou ik me mee bezig sinds ik in het bestuur zit. Het is soms even zoeken naar alles, maar in dit bestuur helpen we elkaar verder en leren we van elkaar! Ik ben erg dankbaar dat ik deel mag uitmaken van dit project.