Wie zijn wij?

Twee enthousiaste Rotterdammers willen een Herenboerderij oprichten.

Lucas van Zuijlen

Ik ben derde kind van een boerenzoon uit Gelderland  en een bakkersdochter uit Brabant. Na mijn opvoeding oin Oss en zeven jaar studie bouwkunde in Delft woon ik alweer 14 jaar met veel plezier in Rotterdam. Mijn dochter van 8 woont het grootste deel van het jaar bij haar moeder in de metropool Buenos Aires. Als ze in Nederland zijn, wil mijn dochter niets liever dan naar de familie in Brabant om de geiten te aaien en de kippen te voeren. Ik hoop dat ze dat binnenkort op onze Herenboerderij Rotterdam kan doen.

Naast reizen, cultuur en sport vind ik het belangrijk om onze volgende generaties te leren respect te hebben voor de meest essentiële onderdelen van ons leven:  de natuur, ons voedsel en de medemens. Ik hoop die doelstellingen met onze herenboerderij te kunnen realiseren en wil met de uitvoering en exploitatie graag  ‘het aangename met het essentiële verenigen’. Het liefst met jullie, een leuke, gezellige club mensen. Ik blijf voor altijd toch een oprechte Brabander.

Paul

Paul Valster

Tijdens mijn jeugd als kruidenierszoon in Rotterdam Zuid, en als eigenaar van een lastechnische groothandel, heb ik ervaren hoe belangrijk het is om altijd voor kwaliteit te kiezen en er voor zorg te dragen dat de gehele keten daar een reële vergoeding voor krijgt.

Door de jaren heen heb ik ondervonden dat door verregaande industrialisering de bloemen niet meer lekker ruiken en een tomaat niet meer lekker smaakt. En dat vind ik erg.  Bovendien is het idee dat, een deel, van onze veeteelt op dezelfde manier geïndustrialiseerd is, met veel dierenleed tot gevolg, voor mijn vrouw en mij onverdraaglijk.

Toen ik dus in contact kwam met het concept Herenboeren was ik niet alleen enthousiast maar heb direct getekend en gevraagd waar ik kon helpen.
Inmiddels wordt onze eerste Herenboerderij gerealiseerd. Vanaf volgend jaar (2020) eten we fruit, groenten, en vlees waar we blij van worden.  De Vlinderstrik is een prachtig project en ik wil graag dat het volgende niet al te lang op zich zal laten wachten. Vooral een mooie boerderij in de buurt van mijn geliefde Rotterdam Zuid. Ik ga er, samen met de andere kartrekkers, alles aan doen en kan niet wachten. U ook niet? Doe mee.