Onze nieuwe naam is…

Herenboerderij de Vlinderstrik

Onze leden mochten stemmen over de nieuwe naam van de herenboerderij. Met een overgrote meerderheid van 45% stemmen is de keuze gevallen op Herenboeren de Vlinderstrik! Dit is de naam van de herenboerderij in Rotterdam-Noord.

 

Algemene ledenvergadering

Onze eerste algemene ledenvergadering (ALV) vindt plaats op 1 oktober a.s. Dat lijkt ver weg, maar we sturen binnenkort al de stukken naar onze leden. Dit zijn bijvoorbeeld het huishoudelijk reglement (alle afspraken en regels), een concept begroting en we presenteren de plannen voor het inrichten van de boerderij. We stellen de toekomstige leden van het bestuur voor. We hopen dat je als deelnemer erbij bent om de start van onze herenboerderij echt vorm te gaan geven.  

 

Stichting Herenboeren Rotterdam

Naast de coöperatie voor Herenboeren de Vlinderstrik in Rotterdam-Noord die nu in volle vaart wordt opgetuigd, blijft de Stichting Herenboeren Rotterdam bestaan voor het realiseren van meerdere herenboerderijen in Rotterdam. Drie ervaren kartrekkers zetten het bestuur van de stichting voort en zijn op zoek naar uitbreiding van ons netwerk om grond in het zuiden, westen of ten oosten van Rotterdam te vinden. We zijn in gesprek met overheden en stakeholders in aangrenzende gemeenten. Ben jij een netwerker? Heb jij connecties met agrariërs, projectontwikkelaars of partijen als Staatsbosbeheer of het Zuid Hollands Landschap en wil je ons helpen met een tweede herenboerderij bij jou in de buurt? Mail dan naar rotterdam@herenboeren.nl

 

Huiskamersessie bij jouw thuis

Als er nog negen leden een lid zouden inbrengen zijn we er. Dan zitten we op de 150 leden en kunnen we starten. Dat klinkt makkelijk toch? Toch kost het ons nog best veel moeite om de laatste deelnemers te verwelkomen. We hebben jullie daarbij hard nodig. Twee leden organiseerden de afgelopen tijd een huiskamersessie bij hun thuis. Erg fijn! Wij zetten het op onze website, flyeren een week van tevoren in jouw straat/buurt en geven de presentatie op de avond zelf. Uiteraard mag je zelf ook aan promotie doen. Het enige wat je nodig hebt is een aantal stoelen en een pot thee! Interesse voor een huiskamersessie bij jouw thuis? Geef het door via rotterdam@herenboeren.nl

 

Werkgroep beplanting en inrichting 

Een enthousiaste groep leden buigt zich over de inrichting van de herenboerderij en het teeltplan. Zij zijn twee keer bij elkaar gekomen en hebben onder andere de teeltenquête voorbereid en samen met onze leden samengesteld. Als je lid bent, heb je nog even om deze in te vullen (zie link in speciale nieuwsbrief). Verder delen de leden kennis met elkaar uit over gewassen, veeteelt en fruitbomen. Begin september presenteren we, op advies van een expert, een tekening aan de gemeente om de fruitgaarde in te richten. De meeste fruit- en notenbomen hopen we namelijk, in samenwerking met de gemeente, al in het plantseizoen (november) te kunnen gaan planten. Anders missen we een heel jaar!

 

Evenementen in september 

Wil je ons ontmoeten? En kun je niet naar een van onze huiskamersessies komen? Op zaterdag 7 september staan we op de Jaarmarkt in Berkel & Rodenrijs. Op zondag 15 september zijn we – tijdens de Open Monumentendag – te gast bij Natuurmonumenten in de Ackerdijkse Plassen (Rijksstraatweg 125 in Delfgauw). Bezoek tegelijkertijd de geheel gerenoveerde Zuid-Hollandse boerderij uit 1666 midden in het mooie natuurreservaat. 

 

My biggest little farm 

My biggest little farm is een prachtige film over een stel dat natuur-inclusief boeren nastreeft en een grote boerderij starten. Op 16 oktober om 19.30 uur herhaalt Kino speciaal voor ons de film mocht je ‘m nu niet in de bios kunnen zien. We laten jullie zo snel mogelijk weten wanneer de kaartverkoop start maar noteer de datum alvast in je agenda. 

 

Meest gestelde vraag: moet ik elke week zelf mijn boodschappen ophalen?

We krijgen veel vragen via de e-mail binnen. Soms zien we dat meerdere mensen dezelfde vraag stellen. We krijgen vaak vragen over de distributie van de goederen. Of we daar iets voor gaan organiseren of dat je elke week zelf naar de herenboerderij moet komen om je spullen op te halen.

Onze reactie is als volgt:
De wekelijkse uitgifte doen we op de boerderij. Echter: we snappen dat dit voor sommige mensen en gezinnen lastig is vanwege een druk leven. Een speciale werkgroep buigt zich na de ALV (1 oktober a.s.) over de distributie van onze producten. We hopen dat daar iets moois uitkomt, waardoor het makkelijker wordt voor iedereen om de producten (eventueel dichter bij jouw huis) op te halen.

We hopen dat het met deze uitleg duidelijker is.

 

Vragen?

Stel ze via rotterdam@herenboeren.nl

 
Agenda

7 september – Jaarmarkt  Berkel & Rodenrijs 
12 september – Fietstocht Schiebroekse polder (sluit aan op info avond)
12 september – Huiskamersessie: informatiebijeenkomst
15 september – Open Monumentendag 
21 september – Rondleiding Herenboerderij in Boxtel
26 september – Fietstocht Schiebroekse polder

Deel dit bericht: