We naderen de winter, maar we zitten niet stil…

Lezing bodemleven en ontmoeting

Op zaterdag 17 november a.s. organiseren we samen met Marc Siepman een bijeenkomst waarin Siepman een lezing geeft over het bodemleven. Ben je geïnteresseerd in het leven onder de grond, waarom onze grond zo belangrijk is en hoe je het beste kunt omgaan met de aarde? In de lezing stipt Siepman de belangrijkste elementen uit zijn beide boeken (Het Bodemvoedselweb en Bodem in balans) aan.
Heb je ons nog niet ontmoet? Wij geven een korte introductie over het concept Herenboeren en na afloop kun je ons spreken. De bijeenkomst begint om 14uur (inloop vanaf 13.30uur) en eindigt om 17uur in Het Klooster Oude Noorden. De lezing is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Herenboeren promoten?

Binnenkort gaan we samen met studenten van de mediaopleiding van het Grafisch Lyceum een aantal korte filmpjes maken. In deze filmpjes leggen experts, potentiële Herenboeren en andere fans uit waarom zij het belangrijk vinden dat er een Herenboerderij in Rotterdam moet komen. Deze filmpjes hebben tot doel om meer sympathie én deelnemers te krijgen. Lijkt het je leuk om een rol in zo’n filmpje te spelen en viral te gaan? Stuur ons een mailtje.

Wil je flyers om op je werk of bij de voetbalclub neer te leggen? Of om aan vrienden te geven? Laat het ons via rotterdam@herenboeren.nl weten, dan komen we een stapeltje bij je langs brengen.

CDA voorstander van Herenboeren

Afgelopen maand heeft Herenboeren Rotterdam gesproken met Christine Eskes. Eskes is fractievoorzitter van het CDA in Rotterdam en gemeenteraadslid. Zij ondersteunt de ambitie van Herenboeren en ziet het concept landen in Rotterdam. Zij heeft het college vragen gesteld over een mogelijke locatie voor een herenboerderij. Hopelijk creëert dit meer (politiek) draagvlak. Het college beantwoordt de vragen binnen zes weken. Wordt vervolgd!

SRUMend naar 150 deelnemers

We zitten bijna op 75 deelnemers. Om een Herenboerderij te starten hebben we het dubbele nodig. Wil jij actief meehelpen om dit te bereiken zodat we in 2019 aan de slag kunnen? Op woensdagavond 21 november organiseren we een SCRUM workshop. SCRUM is een methodiek/aanpak om in een team, sneller projectresultaten te behalen. Het komt oorspronkelijk uit de ICT, maar wordt tegenwoordig in vele sectoren gebruikt om veel efficiënter en flexibeler van wensen naar concrete doelstellingen te werken. Interesse in deze workshop onder begeleiding van een ervaren SCRUM-master? Meld je aan via rotterdam@herenboeren.nl.

Vragen?

Stel ze via rotterdam@herenboeren.nl

Agenda

17 november Lezing  over het bodemleven van Marc Siepman
21 november SCRUM-workshop: van 75 naar 150 deelnemers (aanmelden verplicht)
24 november rondleiding Herenboerderij Boxtel