Met 42 Herenboeren de zomer tegemoet

42 deelnemers
42 Herenboeren hebben aangegeven met ons van start te willen. Daar zijn we heel trots op! We bedanken iedereen voor het vertrouwen in een duurzaam voedselconcept. De deelnemers krijgen binnenkort een aparte uitnodiging voor een feestelijke bijeenkomst na de zomervakantie. Mocht je je alsnog willen aanmelden als deelnemer? Wijzig onderaan de nieuwsbrief je status.

Waar wonen onze Herenboeren?
Doordat je hebt aangegeven in welk postcodegebied je woont wordt het beeld steeds completer (zie afbeelding) waar onze Herenboeren wonen. De rode vlaggetjes zijn onze deelnemers.

We zijn een stichting!
Het is een feit. Vanaf afgelopen zondag is Herenboeren Rotterdam een stichting. Met de kartrekkers richtten we een bestuur op en is de akte door de notaris opgesteld en uiteraard ondertekend. Als stichting kunnen we bijvoorbeeld subsidies aanvragen. Wanneer we 150 deelnemers hebben zal de stichtingsvorm worden omgezet naar een coöperatie van deelnemers.

Rotterdammers in Boxtel
Ook afgelopen zondag bezocht een groep Rotterdammers de Herenboerderij in Boxtel. Judith van der Bruggen gaf een rondleiding over het prachtige landgoed Wilhelminapark. We zagen de fruitgaard, de stukken grond waar groentes op werden verbouwd en de varkens, kippen en Limousin-runderen. Het was mooi om te zien hoe alles groeit en bloeit. Iedereen was onder de indruk van de grootte van de groentes: enorme kroppen sla waar je dagen van kunt eten.

Even voorstellen: de kartrekkers
Wie zijn nu eigenlijk de kartrekkers van Herenboeren Rotterdam? In hun vrije tijd maken zij overuren om een Herenboerderij in Rotterdam te laten landen. Lees hieronder de motivatie van onze mannen: Jan, Lucas en Pieter.

Jan heeft Romana en Astra voor het eerst ontmoet tijdens een bijeenkomst van Herenboeren Nederland en vond het concept zo leuk dat hij heeft besloten zich bij de kartrekkersgroep aan te sluiten. Lucas is in contact gekomen met Mia via een social netwerkplatform en was meteen bij de eerste vergadering die wij samen met Herenboeren Nederland hadden, ook hij was meteen enthousiast. Pieter was bij de allereerste informatiebijeenkomst, hij heeft ons daarna meteen geholpen op de Rotterdamse Oogstmarkt, waar wij een kraam hadden, kort daarna heeft ook hij besloten zich in te zetten een Herenboerderij in Rotterdam te realiseren. Voor alle 3 de heren is natuur, voeding en duurzaamheid erg belangrijk en met een Herenboerderij kan dit ‘puur en eerlijk’.

We wensen je een hele zonnige zomervakantie toe. We houden je daarna weer graag op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Bedankt voor jouw steun tot nu toe.

Vriendelijke groeten,

Herenboeren Rotterdam
Mia, Jan, Pieter, Astra, Romana, Lucas en Connie

Deel dit bericht: