“Wie doet mee, wie durft?”

Wie doet mee, wie durft?
Na drie maanden, vele informatiebijeenkomsten, praatjes op markten en artikelen in de krant verder, hebben we ruim 300 fans. Daar ben jij er één van. Sommigen zijn overtuigd van het concept en willen sowieso deelnemer worden. Anderen wachten de locatie nog af. We willen graag weten wie deelnemer wordt. Jullie zijn onze helden. Jullie durven de stap te nemen dit avontuur samen met ons aan te gaan. Laat je het ons weten? Ben je overtuigd, maar vind je de locatie nog belangrijk in je beslissing? Stuur ons dan gerust een mail met als onderwerp één van de onderstaande keuzes:

Ja ik word deelnemer ongeacht locatie
Ja ik word deelnemer als de Herenboerderij aan de noordkant van Rotterdam komt
Ja ik word deelnemer als de Herenboerderij aan de zuidkant van Rotterdam komt

Deelnemers van het eerste uur worden benaderd voor het tekenen van een intentieverklaring (let op: je hoeft nog niets te betalen) en uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst na de zomer.

Waar wonen onze Herenboeren?
Waar de Herenboerderij komt te liggen, is afhankelijk van waar geïnteresseerden wonen. We hebben al een eerste inzicht, maar dit zijn lang nog niet al onze volgers. Hoe beter wij weten waar onze fans vandaan komen, hoe meer wij kunnen sturen op locatie. Vul daarom je postcode in op je mailchip profiel. Als je onze nieuwsbrief al ontvangt kun je eenvoudig je profiel aanpassen door op de link te klikken onderaan de nieuwsbrief.

Excursie Wilhelminapark – zondag 9 juli
De eerste Herenboerderij van Nederland zien? We organiseren op 9 juli speciaal voor Rotterdammers een excursie naar Herenboeren Wilhelminapark. Heb je geen eigen vervoer, geen zorgen, het is mogelijk om te carpoolen. De details hiervoor volgen zo snel mogelijk. Meld je aan via Facebook of door een mailtje te sturen naar: rotterdam@herenboeren.nl

Even voorstellen: de kartrekkers
Wie zijn nu eigenlijk de kartrekkers van Herenboeren Rotterdam? In hun vrije tijd maken zij overuren om een Herenboerderij in Rotterdam te landen. Lees hieronder de motivatie van Connie en Mia, twee verschillende vrouwen met dezelfde visie.

Conny is via een informatief tv-programma in contact gekomen met Herenboeren en het concept sprak haar  meteen aan. Om die reden heeft ze zich dan ook aangemeld als kartrekker en heeft ze een gesprek gehad met de zusjes Astra & Romana. Het telen/kweken van eigen groente en fruit op een zo biologisch mogelijke wijze en vooral het op een zo natuurlijk mogelijke manier omgaan met (pluim)vee vind zij een goed initiatief.
Voor Mia is gezonde voeding essentieel. Je bent wat je eet toch? Ook zij vindt het belangrijk te weten wat ze eet, hoe het is geproduceerd en of haar voeding niet de veroorzaker is van dierenleed of schade aan de natuur. Beide zullen zij zich inzetten een herenboerderij nabij Rotterdam te realiseren.

Pitch Midden-Delfland
Op vrijdag 23 juni waren wij een van de gelukkigen die ons concept mochten pitchen op de kick-off van  het nieuwe Innovatienetwerk Midden in Delfland (MIND). Dit is een netwerk van (agrarische) ondernemers en andere creatieve denkers en doeners die zich samen inzetten voor een economisch vitaal Midden-Delfland. In de voormalige kerk Op Hodenpijl werd enthousiast gereageerd op Herenboeren Rotterdam. Voorstellen waren om aan te sluiten bij het initiatief van Sietse Rodenburg en Dirk Post voor een natuurinclusieve boerderij langs de A4 of via een doorstart bestaande initiatieven zoals de Vleesmeester (die een afzetmarkt voor hun dubbeldoelkoeien in de stad zoekt), het Voedselbos (een bos met mix van eetbare producten) en de MD-bioboeren (met ideeën voor een educatieve kinderboerderij).

Hoewel de meeste boeren van Midden-Delfland opmerkten dat het veenland niet erg geschikt is voor akkerbouw, zullen we toch in contact blijven met zulke partijen.

Het video-verslag van deze bijeenkomst is nu te zien op Facebook.

Wij gaan verder in onze zoektocht naar deelnemers en een locatie voor Herenboeren Rotterdam. Bedankt voor jouw steun tot nu toe.

Fijne vakantie, vriendelijke groeten,

Herenboeren Rotterdam
Mia, Jan, Connie, Astra, Romana, Lucas en Pieter

Deel dit bericht: