Een herenboerderij zien?

Beste geïnteresseerde,

Excursie Herenboeren Wilhelminapark
Op zondag 9 juli om 13.00 uur organiseren we een rondleiding op de Herenboerderij Wilhelminapark in Boxtel, speciaal voor Rotterdammers. De wandeling is inspirerend en geeft een goed beeld van hoe het in Rotterdam zou kunnen zijn. We krijgen ook een pakketje met groenten mee, om alvast te kunnen proeven van al die verse groentes. De rondleiding gaat door bij minimaal 15 bezoekers. Wil je mee? Laat het hieronder weten. We proberen zoveel mogelijk te carpoolen.

Ga je op 9 juli mee naar Wilhelminapark? Laat dan je gegevens achter door het contactformulier in te vullen.

Vrijwilligers bedankt!
Afgelopen weken stonden we op de Rotterdamse Oogstmarkt en Puurtalentmarkt in Schiebroek waar we weer een hoop geïnteresseerden hebben gesproken. Dit kunnen we niet doen zonder de hulp van onze vrijwilligers. We zijn hen dankbaar voor hun enthousiasme en steun. Wil je ons ook helpen? Dat doe je sowieso door onze Facebook-berichten en nieuwsbrief te delen met je eigen netwerk. Echt iets doen? Mail dan naar: rotterdam@herenboeren.nl

Midden-Delfland
Op 23 juni a.s. mogen we een pitch doen bij Midden-Delfland. Het betreft  de officiële aftrap van het Innovatienetwerk Midden in Delfland (MIND). Een netwerk van (agrarische) ondernemers en andere creatieve denkers en doeners die zich samen inzetten en co-creëren voor een economisch vitaal Midden-Delfland; een gastvrij weidelandschap met kwaliteit voor zowel ecologie, economie als recreatie. Lucas zal tijdens zijn korte pitch aandacht vragen aan aanwezigen en gemeente voor 20 ha grond die wij zoeken voor het opstarten van ons boerenbedrijf, alsook deelnemers aan de voedselcorporatie en samenwerking met bestaande agrarische ondernemers in deze gemeente.

Even voorstellen: de kartrekkers
Wie zijn nu eigenlijk de kartrekkers van Herenboeren Rotterdam? In hun vrije tijd maken zij overuren om ervoor te zorgen dat er een Herenboerderij in Rotterdam komt. Lees hieronder de motivatie van Romana en Astra, twee zussen die écht aan de kar begonnen te trekken.

Romana is eigenaar van een gastouderbureau en begeleid ouders en gastouders, zodat kinderen op een fijne plek opgevangen worden en zich kunnen ontwikkelen.

Astra werkt bij een relocationbedrijf die expats over de hele wereld verhuisd, waar zij de expats begeleid met hun immigratie naar het buitenland. Toen Romana haar vertelde over het concept was ze meteen enthousiast en wilde zich meteen aanmelden, helaas was er nog geen boerderij in Rotterdam en zijn ze samen aan de slag gegaan om de Herenboerderij in Rotterdam werkelijkheid te maken.

Laatste informatiebijeenkomst: 26 juni
De laatste informatiebijeenkomst voor de zomer bijwonen? Noteer maandag 26 juni in je agenda. Deze vindt plaats in Café Marché 010.

Vriendelijke groeten,

Herenboeren Rotterdam
Mia, Jan, Connie, Astra, Romana, Lucas en Pieter

Deel dit bericht: