Mooie nazomer voor Herenboeren Rotterdam!

Dag van de Herenboer: 15 nieuwe deelnemers

Wat was het een prachtige dag! Op 29 september organiseerden we de Dag van de Herenboer in het Hefpark. De opkomst was geweldig. We hebben vooral veel nieuwe mensen ontmoet waarvan 15 gelijk de intentieverklaring hebben getekend. Het is mooi om de verscheidenheid aan mensen te zien met ieder zijn eigen afwegingen om voor een eerlijk voedselsysteem te kiezen. De workshops over onder andere natuurinclusief boeren, voedselveiligheid en het verhaal van een echte Herenboer uit Boxtel sloegen aan, maar wij waren ook blij met de tips, vragen en talenten die we vanuit de community terug kregen.

Nieuwe activiteiten: lezing Marc Siepman over bodemleven

Was je er niet bij en wil je ons binnenkort ontmoeten? Dan hebben we weer een aantal activiteiten gepland. Wat dacht je van een lezing over het bodemleven van Marc Siepman?

Marc Siepman, zelfbenoemd ambassadeur van het bodemleven en auteur van twee boeken hierover, spreekt op zaterdag 17 november om 13.30 uur in ‘t Klooster. Voor de lezing geven wij een korte presentatie over Herenboeren Rotterdam. Klik hier om je aan te melden.

De lezing is gratis, een donatie wordt gewaardeerd.

Wil je ons eerder spreken? Dan staan we op zaterdag 20 oktober a.s. weer op de Oogstmarkt op het Noordplein.

Wandelingen Herenboerderij Wilhelminapark

Mensen die de herenboerderij in Boxtel hebben bezocht zijn vaak snel om. Het prachtige landgoed, de varkens die vrolijk rondrennen, de opgezette fruitboomgaard, het spreekt veel meer als je het met eigen ogen ziet. Herenboeren Wilhelminapark organiseert dit najaar weer wandelingen. Kijk hiervoor de data. Op zaterdag 27 oktober is een van ons ook aanwezig om jullie op te vangen. Laat even weten als je van plan bent om.

Even voorstellen: we hebben een nieuwe kartrekker

Wie zijn nu eigenlijk de kartrekkers van Herenboeren Rotterdam? In hun vrije tijd maken zij overuren om een Herenboerderij in Rotterdam te landen landen. Ze staan op markten, flyeren, spreken met organisaties met hetzelfde doel en overleggen met gemeenten en grondeigenaren voor een goede toekomstige locatie. Lees hier de motivatie van Tessa, die zich sinds een aantal maanden inzet.

Duurzaamheid is voor mij een cruciaal onderdeel van hoe ik mijn leven inricht. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in wat zich in de wereld afspeelt, en in de loop van de tijd mij steeds meer gaan focussen op duurzame productie van (met name) voeding – zowel professioneel als privé. Ik geloof erin dat er veel verschillende manieren zijn om tot duurzame voedselproductie te komen, en dat die bij elkaar aansluiten in plaats van elkaar uitsluiten. Meer over de motivatie van Tessa lees je op onze website

 

 

 

 

 

Vragen?

Stel ze via rotterdam@herenboeren.nl

Agenda

20 oktober Rotterdamse Oogstmarkt
27 oktober Rondleiding Herenboerderij in Boxtel
17 november Lezing  over het bodemleven van Marc Siepman