Op naar de 200 deelnemers!

Zoals je wellicht weet hebben we 200 deelnemers nodig om een volledige Herenboerderij te runnen. Toen we aan dit avontuur begonnen, dachten we dat dit vrij snel haalbaar was binnen een grote stad als Rotterdam. Nu een jaar verder, vanaf onze eerste vergadering, beseffen we dat we een grotere groep mensen nodig hebben om nieuwe deelnemers te vinden. Samen met de Herenboeren van het eerste uur hebben we op 31 januari jl. middels een workshop gediscussieerd over het uitbreiden van ons netwerk en het vinden van nieuwe deelnemers.

Ideeën voor uitbreiden netwerk
Vele ideeën zijn de revue gepasseerd zoals het maken van nieuwe middelen, het betaald online adverteren en het actief benaderen van bedrijven, bso’s, kinderdagverblijven, serviceclubs, volkstuinverenigingen en andere duurzame organisaties zoals Uit je eigen stad en het Dakpark.

Werk je zelf binnen zo’n bedrijf of organisatie of ken je iemand die daar werkt? We organiseren graag een lunchlezing of een presentatie voor jouw collega’s of netwerk. Geef je op via rotterdam@herenboeren.nl

  • Uit deze workshop is een communicatiewerkgroep ontstaan die apart vergaderen, acties bedenken en uitvoeren. We zullen hier regelmatig een terugkoppeling over geven.

 

Nieuwe informatiebijeenkomsten en Oogstmarkt
Binnenkort organiseren we weer informatiebijeenkomsten. De eerstvolgende staat gepland voor 23 maart, de tijden en locaties maken we binnenkort bekend.

De Oogstmarkt op het Noordplein blijkt succesvol voor ons. Ook hier zullen we de komende maanden weer aan deelnemen. We zijn nog op zoek naar mensen die ons daarbij (een halve dag) kunnen helpen op 21 april, 19 mei en 16 juni.

Geweldig als je hiervoor tijd vrij kunt maken! Stuur een mail naar rotterdam@herenboeren.nl

 

Doelgroeponderzoek
Christel Solleveld, de dochter van een van onze kartrekkers, is bezig met een doelgroeponderzoek voor het concept Herenboeren. In het kader van haar studie International Lifestyle Studies, onderzoekt ze wat voor een type persoon voor Herenboeren kiest. Welke levensstijl hoort daarbij? Wat vindt hij/zij belangrijk? En welke keuzes maakt hij/zij? Het onderzoek helpt ons om steeds gerichter bij de juiste mensen te komen die het concept omarmen. Wil je hieraan meewerken? Vul dan de enquête in door op deze link te klikken.

Locatie Herenboerderij
Iedereen is natuurlijk reuze benieuwd waar de boerderij uiteindelijk gaat komen. Om eerlijk te zijn, zijn wij dat zelf ook! Wij zijn nog steeds op zoek naar de perfecte plek voor De Rotterdamse Herenboerderij. Bij het beoordelen of een locatie geschikt is komt van alles kijken. Belangrijk is dat de plek bereikbaar is voor een grote groep mensen, zowel met de fiets en de auto als met het openbaar vervoer. Om een zo breed mogelijke aanbod aan groente, fruit en vlees te kunnen verzorgen, moet de bodemgesteldheid in orde zijn. De 20 hectare moet voor langere tijd beschikbaar zijn om te pachten, zodat we het rendabel achten om hier investeringen voor te doen. Zodra we een plek gevonden hebben die aan al deze eisen voldoet zijn jullie natuurlijk de eersten die wij op de hoogte zullen stellen. Mocht je zelf een locatie kennen die aan de deze eisen voldoet, kun je dit natuurlijk altijd even aan ons laten weten.